top of page

Proteïne, goed of slecht? En wanneer heb je proteïne nodig?

Dit een veel gestelde vraag in salon, misschien wel de meest gestelde vraag. Proteïnes kunnen vaak erg goed werken voor (krullend) haar, maar het haar kan er soms ook erg droog van worden. Haar bestaat uit het grootste gedeelte uit keratine (een vorm van proteïne). Dit kan verminderen door de verkeerde verzorging, overmatig hitte, borstelen en/of andere manipulatie van het haar.

Wanneer heb je proteïne nodig? 1. We kijken naar de rekbaarheid van het haar. Om de rekbaarheid te checken pakken we 1 schoon haartje. De regel is als dit haartje: <50% mee rekt, dan heeft het geen behoefte aan proteïne (bijv.

haartje van 2 cm wordt max 3 cm)

50%-100% mee rekt, dan mag je proteiïne gebruiken (bijv.

haartje van 2 cm wordt max 4 cm)

>100% mee rekt, dan heeft het haar vooral proteiïne nodig (bijv.

haartje van 2 cm wordt 4 cm of meer)

Indien het haar geen behoefte heeft aan proteïne, voeg dit dan niet toe aan je maskers, stylingsproducten of andere haarproducten. Indien het haar wel proteïne kan gebruiken, maar niet perse nodig heeft. Gebruik dan alleen proteïne in je maskers of in je stylingsproducten, maar nooit in beide. Zo voorkom je een teveel aan proteïne.


Indien het haar vooral proteïne nodig heeft, gebruik dan treatments/maskers en stylingsproducten met proteïne.

Zijn hier uitzonderingen in? Ja, die zijn er zeker! Haar was beschadigd is door hitte en/of chemicaliën hebben vaak (niet altijd) wel een vorm van proteïne nodig. Hetzelfde geldt voor high porosity hair (haar waarvan de haarschubben open staan, denk aan haar wat je nat maakt, maar bijna onmiddelijk droog is). Wat doe je als je haar snel breekt, maar het wel beschadigd is? Breng eerst een Moisture Mask aan en breng direct hierna een proteïne treatment aan zoals Get your Strength. Hiermee krijg je wel de hydratatie en vocht uit de Moisture Mask, maar krijg je ook de nodige proteïne in het haar. Zorg er in dit geval voor dat je de Moisture Mask minimaal 1 keer per week aanbrengt en de Get your Strength maximaal 2 keer per maand.

Let op: Dit kan van tijd tot tijd veranderen, reageert je haar anders op producten. Check dan zeker je balans.

Enjoy your balanced curls!

627 weergaven0 opmerkingen
bottom of page